Onderhoud

   Tijd verspillen aan verven of knoeien met silicone? Met kunststof kozijnen is het voor altijd verleden tijd! De kunststof kozijnen van VKE Apeldoorn zijn uitzonderlijk makkelijk te onderhouden. Af en toe poetsen en één keer een druppeltje olie is al meer dan genoeg om vele jaren van prachtige kozijnen te genieten.

     Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat u het onderhoud van uw kunststof kozijnen juist aanpakt. Als uw vensters beschadigd zijn, is het namelijk bijzonder moeilijk om ze te herstellen. Daarom kunt u deze eenvoudige tips beter even doorlezen.

    Onderhoud kunststof kozijnen? Lauwwarm water en een zachte spons!

     Gebruik nooit een schurend of bijtend middel op kunststof kozijnen en val ze ook niet aan met een schuurspons! Zo loopt u namelijk het risico dat u het kunststof voorgoed beschadigt.

     Gebruik liever lauwwarm water, een zachte spons en eventueel wat zacht schoonmaakmiddel. Dat volstaat om uw kozijnen weer te laten schitteren als nieuw.

    Eén keer per jaar grondig onderhoud van uw kunststof kozijnen

     Geen paniek: grondig onderhoud van kunststof kozijnen betekent alleen dat u de verschillende bewegende delen van uw venster één keer per jaar een flinke smeerbeurt geeft.

Nog enkele tips tot slot:

  • Schilder nooit uw kunststof kozijnen
  • Kunststof is gemakkelijk te onderhouden, maar niet onderhoudsvrij!
  • Hebt u toch een hardnekkige vlek? Vraag dan aan VKE Apeldoorn.

l